Kamikaze japán repülés

Innen nincs visszatérés

Kamikaze bejelentkezik
Avagy ki vagyok és mit csinálok itt?

Kamikaze bejelentkezik...

tori-1976609.jpg

Nos, üdvözlök mindenkit! Örülök, hogy itt vagy :)

Először is, néhány dolgot szeretnék elmondani magamról!

Egy Japánt szerető lány vagyok! (Kérlek ne hagyd abba az olvasást, nem egy mániákus rajongóval van dolgod :D). Ha van bármiféle előismereted Japánról, akkor tudhatod, hogy a kamikaze szó azokat az öngyilkos pilótákat jelöli, kik saját életük árán semmisítették meg a kiszemelt áldozatokat. A blogom neve is Kamikaze, de nem ebből az okból kifolyólag. Sokkal inkább azért, mert az, aki a Japán kultúrába belemélyed és a másoknak semmi jelentőséggel sem bíró részleteknek is nagy figyelmet fordít, azt magával ragadhatja ennek a távoli országnak az annyira más kultúrája (és mindene avagy bármije)! Innentől az ember "pozitív mélyrepülésbe" kezd, melynek végén nem a halál van, hanem a csillapíthatatlan tudásvágy.

Nagyon szeretem a nyelvet - igazából ez volt az első dolog, ami megtetszett. Olyan... más! De varázslatosnak gondolom a kultúrát is, mely egy európai ember számára millió apró meglepetést és érdekességet tartalmaz. Főleg ezekről az érdekességekről tervezek írni, de mivel a kultúra szorosan összekapcsolódik a nyelvvel, ezt a témát is érintem. Mindemellett nagyon szeretem a Japán mitológiát, ami első pillantásra elég bonyolultnak látszik, és kissé... fura. Mivel ezekről a dolgokról nincs sok magyar nyelven elérhető olvasmány, sőt, mitológiával kapcsolatos cikkek szinte angolul is alig vannak (vagy nagyon-nagyon eltérőek), mindennek több nyelven utánaolvastam. Az a célom, hogy még több, hiteles, Japán mitológiai, kulturális stb. írás legyen elérhető magyarul!

Remélem felkeltettem az érdeklődésed!

A továbbiakban találkozunk! ^^

 

 

Kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/tori-jap%C3%A1n-ereklyetart%C3%B3-torii-1976609/

A bejegyzés trackback címe:

https://japan-kamikaze.blog.hu/api/trackback/id/tr9218311427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kamikaze japán repülés

Friss topikok

  • Cristal Camille: @Androsz: Kedves Androsz! Nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem az alábbi tévesztésre... (2024.04.12. 22:24) Most komolyan 3 abc-t használnak???

Címkék

Flag Counter">

Látogatók

süti beállítások módosítása